logo - Nieuwbouw Den Haag
SLUIT

Interviews

Blog

Er is veel te vertellen over KJ Den Haag. Op deze pagina tref je eerste interviews, met de architect, de landschapsarchitect en de projectontwikkelaars. Zo vertelt de architect hoe het ontwerp van KJ Den haag verwijst naar Haagse karakteristieken. De projectontwikkelaars delen de uitdagingen die er waren en vertellen meer over de manier van wonen in KJ Den Haag. In het interview met de landschapsarchitect lees je hoe groen een verbindende rol heeft op deze unieke plek.

Nieuwbouw Den Haag - The Valley Artist Impression - KJ Den Haag

Haagse elegantie in eyeline en skyline

KJ Plein nu: een vooral functioneel vervoersplein, waar de nieuwe stad zich in de afgelopen decennia omheen als het ware omheen heeft gevouwen met imponerende iconen zoals New Babylon, de ministeriële grootheden en Stichthage. Aan Powerhouse Architects de vraag om de gegroeide leemte in het midden te op te vullen met een elegant, Haags ontwerp voor een woongebouw én welkomstplein op weg naar Koekamp en de stad. Een ontwerp dat alle kanten van het plein verbindt en de stad aanheelt op een elegante, Haagse manier.

Lees verder

In gesprek met - Rene De Wit en Erik Woerde - KJ Den Haag

We geven Den Haag een nieuwe stadsentree

KJ Den Haag staat los van de grond, een beetje verheven, op een mooi vormgegeven plint met een golvende rand. Daarboven komen twee woontorens en een groene vallei, waar duizenden reizigers en bezoekers als het ware onderdoor stromen. René de Wit (Projectontwikkelaar Synchroon) en Erik Woerde (Ontwikkelingsmanager Amvest) zien uit naar de realisatie van KJ Den Haag met de indrukwekkende stadshal en het groene welkomstplein. Den Haag krijgt met KJ en de gelijktijdige aanleg van het Koningin Julianaplein een nieuwe stadsentree. Het wordt een warm welkom. Bovendien een wereldplek om te wonen: grootstedelijk en bewust duurzaam.

Lees verder

In gesprek met - Steven Delva - KJ Den Haag

De verbinding met het groene stadshart van Den Haag

Er is geen binnenstad in West-Europa waar je vanuit de trein zo’n mooi, uitgestrekt park- en bosgebied binnenwandelt als hier, in Den Haag, weet Steven Delva van het gelijknamige, internationale bureau voor landschapsarchitectuur. Een golvend duinlandschap begeleidt bezoekers en bewoners straks vanuit de Stadshal onder KJ door naar het ‘groene fluweel’ van Koekamp, Stadspark, Malieveld en Haagse Bos. Hoe mooi kun je het hebben, als bewoner van KJ.

Lees verder