logo - Nieuwbouw Den Haag
SLUIT

Inschrijf- en toewijzingsprocedure

Hieronder beschrijven we de stappen die je neemt om je als kandidaat-koper in te schrijven voor een woning in KJ Den Haag. Let op, de inschrijving voor het huidige aanbod sluit op maandag 1 juli a.s. om 12.00 uur.

1. Maak een persoonlijk account aan

Maak een persoonlijk account aan via het formulier op de pagina interesse. Vervolgens ontvang je een bevestiging op het door jouw opgegeven e-mailadres met het verzoek je account te bevestigen en een wachtwoord aan te maken. Heb je al een account, dan log je in via je bestaande account.

2. Vul je persoonsgegevens aan

Log in op je persoonlijke account via mijn.kjdenhaag.nl/login. Hier kun je via ‘Mijn Gegevens‘ je persoonlijke gegevens aanvullen. De gegevens die je hebt ingevuld op het interesseformulier op de website zijn al voor je ingevoerd. Ook heb je hier de mogelijkheid om de gegevens van je partner toe te voegen.

3. Deel je woonwensen

Log in op je persoonlijke account via mijn.kjdenhaag.nl/login. Hier kun je via ‘Woonwensen‘ jouw woonwensen met ons delen. Dit is geen must, maar een mogelijkheid.

4. Online inschrijven voor jouw bouwnummervoorkeuren

Log in op je persoonlijke account via mijn.kjdenhaag.nl/login. Hier kun je via het menu item ‘Bouwnummers‘ jouw bouwnummervoorkeuren markeren als favoriet (maximaal 10 bouwnummers) door te klikken op ‘+ Toevoegen’. Vervolgens worden deze bouwnummers getoond onder ‘Inschrijven‘ en kun je in de juiste volgorde zetten. Als je jouw persoonsgegevens volledig hebt ingevuld en akkoord bent gegaan met de inschrijfvoorwaarden kun je jouw online inschrijving verzenden. Je ontvangt altijd een bevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres.

5. Inschrijving wijzigen voor de sluiting van de inschrijfperiode

Wil je jouw inschrijving intrekken of de bouwnummers van jouw voorkeur wijzingen of in een andere volgorde zetten? Log in op je persoonlijke account via mijn.kjdenhaag.nl/login. Klik in de navigatie op “Inschrijven”, klik vervolgens op “Inschrijving wijzigen”. Wijzig vervolgens je inschrijving naar wens en schrijf je opnieuw in voor de sluiting van de inschrijfperiode.

Let op, als je jouw inschrijving wijzigt nadat de inschrijving is gesloten, dan word je verwijderd uit de groep van inschrijvers en word je toegevoegd aan de reservelijst.

Aanvullende informatie

Sluitingsdatum van inschrijving
Online inschrijven is mogelijk tot maandag 1 juli om 12.00 uur. Zorg er dus voor dat je inschrijving vóór die tijd is verzonden. De volgorde van binnenkomst is niet van belang, dus het maakt niet uit of je aan het begin of aan het einde van de inschrijfperiode inschrijft. Het is wel van belang dat je je maar één keer inschrijft. Dubbele inschrijvingen worden uitgesloten en komen daarmee niet meer in aanmerking voor een woning in KJ Den Haag.

Aantal voorkeuren
Het is van belang dat je alle woningen van je voorkeur opgeeft. Je krijgt namelijk geen bouwnummer toegewezen die je niet als voorkeur hebt opgegeven. Ons advies is om je in te schrijven voor meerdere bouwnummers waardoor je kans op een woning groter is. Als je alleen inschrijft op je eerste voorkeur, is je kans op een woning in KJ Den Haag kleiner. Je kunt maximaal 10 bouwnummervoorkeuren opgeven.

1. Inschrijfvoorwaarden

 • Let op: Je ontvangt per email een bevestiging van de (online) inschrijving. Indien je geen bevestiging hebt ontvangen, dan zijn jouw woningvoorkeuren niet geregistreerd en verzoeken wij je vriendelijk het inschrijfproces nogmaals te doorlopen;
 • Inzendingen die binnenkomen na de sluitingsdatum worden niet meegenomen in de eerste ronde van toewijzing;
 • Het inzenden van bouwnummervoorkeuren is vrijblijvend voor de inschrijver en verplicht de verkopende partij niet tot het toewijzen van een woning aan een bepaalde inschrijver;
 • Per toekomstig huishouden kan maximaal één (1) persoonlijk account aangemaakt worden waar vanuit bouwnummervoorkeuren ingediend worden. Dit betekent ook dat de tenaamstelling van de eventuele koopovereenkomst gelijk zal zijn aan de tenaamstelling zoals ingevuld in het persoonlijke account. Eventuele mede-kopers moeten derhalve worden vermeld.
 • Wil je de inschrijving aanpassen (bijvoorbeeld omdat je een ander bouwnummer wilt doorgeven)? Dien de inzending van jouw bouwnummervoorkeuren dan nogmaals in vanuit het persoonlijke account. Wij hanteren alleen de meest recent indiening bij de toewijzing van de woningen.

Korte samenvatting inschrijfproces

 • Je kunt het actuele aanbod bekijken via de woningzoeker op de website: kjdenhaag.nl
 • Vul je persoonsgegevens in en maak je je voorkeuren kenbaar via de pagina ‘Woningaanbod’ in Mijn Omgeving.
 • Als je jouw bouwnummervoorkeuren en persoonsgegevens volledig ingevuld en gecontroleerd hebt en akkoord bent met de inschrijfvoorwaarden, dan kun je jouw online inschrijving verzenden.
 • Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving op het door jou ingevulde e-mailadres.
 • Wil je je voorkeuren wijzigen of heb je geen bevestiging per mail ontvangen? Dien dan opnieuw jouw bouwnummervoorkeuren in vanuit je persoonlijke account vóór de sluitingsdatum én bevestig de invoer.

2. Toewijzingsprocedure

 • Kort na de sluiting van de inschrijfperiode vindt de toewijzing plaats;
 • Ontwikkelingscombinatie KJ Plein C.V. wijst na de (sluiting van de) inschrijfperiode de woningen toe aan de kandidaten. De toewijzing is intern en niet openbaar. Niemand heeft voorrang en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
 • Bij de toewijzing wordt per bouwnummer bekeken hoeveel kandidaten dat bouwnummer hebben gekozen als eerste voorkeur. Zijn er meerdere kandidaten met eenzelfde voorkeur? Dan wordt de woning willekeurig toegewezen aan één kandidaat. Op deze wijze worden alle bouwnummers behandeld. Indien een bouwnummer niet kan worden toegewezen aan een kandidaat die het bouwnummer als eerste voorkeur heeft opgegeven, wordt – op gelijke wijze – bekeken of het bouwnummer kan worden toegewezen aan een kandidaat die het bouwnummer heeft opgegeven als tweede voorkeur. Indien dat niet lukt zal worden gekeken naar opvolgende voorkeuren;
 • Indien een bouwnummer aan een kandidaat is toegewezen, wordt de kandidaat telefonisch benaderd door de verkopend makelaar voor een gesprek;
 • Indien aan een kandidaat (voorlopig) geen bouwnummer kon worden toegewezen, ontvangt kandidaat daarvan een emailbericht. Mocht alsnog een bouwnummer – conform toewijzingsprocedure- beschikbaar komen, dan wordt de kandidaat alsnog hierover benaderd;
 • De verkopende partij verwacht dat belangstellenden met serieuze interesse inschrijven en dat zij, bij eventuele toewijzing, op korte termijn aan kunnen geven of zij tot aankoop van de toegewezen woning over willen gaan. Na het eerste gesprek met de makelaar wordt een optie verstrekt voor een periode van een week;
 • Er is pas sprake van een bindende overeenkomst als alle partijen de koop-/aanneemovereenkomst hebben getekend. Tot dat moment staat het Ontwikkelingscombinatie KJ Plein C.V vrij om zonder opgave van redenen de toewijzing in te trekken. Je kan dus tot het moment van wederzijdse ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst nooit aanspraak maken op een woning.

Vragen?

Neem dan gerust contact op een van de verkopende makelaars.

Nelisse Makelaarsgroep
Statenlaan 128
2582 GW Den Haag
070 – 350 14 00

Frisia Makelaars
Javastraat 1A
2585 AA Den Haag
070 – 342 01 01